او با بيان اينکه جنس اين ستونها از تراورتن و در گروه سنگهاي آهکي است، گفت: سرستونها با سبک و شيوه ايونيک که الهام گرفته از هنر يونانيان قديم است ساخته شدهاند.
«فراهاني» با اشاره به مرمت اين دو ستون سنگي از مهار آسيبهاي شيميايي، رفع انحراف و زدودن گلسنگها به عنوان طرحهاي مرمتي نام برد که روي آنها اعمال ميشوند.
او با بيان اينکه استحکامبخشي ستونها و مهار ضعف سازهاي آنها نيز در اين طرح مرمتي مورد توجه قرار دارد، اعتبار تخصيص داده شده به اين منظور را 200 ميليون ريال عنوان کرد.
اين مقام مسوول در ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي مدت زمان پيشبيني شده براي مرمت دو ستون سنگي خورهه را شش ماه اعلام کرد.
مجموعه بقايا و آثار تاريخي خورهه محلات از جمله مهمترين آثار تاريخي کشور است که ابهامات زيادي را در خصوص قدمت، معماري، کاربرد و نوع استفاده از بنا در ميان مورخان و باستانشناسان داخلي ايجاد کرده است.
مورخان از اين مجموعه به نام آتشکده، معبد، کاخ و مرکز برگزاري جشنها و مراسم ملي و مذهبي، عمارت و منزل ييلاقي و قبرستان ياد کردهاند.
در کاوشهاي به عمل آمده از اين منطقه تاريخي، آثار متعددي از دوره سلوکيان، اشکانيان، ساسانيان و دوره اسلامي به دست آمده که بيانگر کاربرد آن در دورههاي مختلف بوده است.
بقاياي ستونها و سرستونهاي موجود در خورهه نيز نشان ميدهد که اين ستونها فاقد شيار و يا نقش و نگارهايي به سبک آثار موجود در تختجمشيد بوده و از پايه ستون به طرف بالا به شکل مخروط ناقص باريک ميشده است.
قطر پايين ستونها حدود 75 سانتيمتر و قطر انتهايي آنها حدود 45 سانتيمتر است؛ همچنين هر ستون از شش قطعه که روي يکديگر قرار گرفتهاند تشکيل ميشده است. /115
انتهای پیام/